Bel ons direct

Rijopleiding

praktijkles-cbr-final

Theorie

Voordat je praktijkexamen kunt doen, moet je geslaagd zijn voor het theorie-examen. Als je daarvoor slaagt ontvang je een theoriecertificaat. Het theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig. De verkeerstheorie leren is de eerste stap van de gehele opleiding. Het theorie-examen bij het CBR bestaat uit 65 vragen. Voorbereiding op het theorie-examen zal goed moeten gebeuren wil je resultaat boeken. Er zullen namelijk verschillende categorie vragen gesteld worden, bijvoorbeeld: kennisvragen, inzichtvragen, meerkeuzevragen, ja/nee-vragen. Je kunt ervoor kiezen om thuis te studeren met een boek of Theorie online. Verkeersschool Yello zal je helpen bij het kiezen van het juiste studie materiaal.

meer over theorie in stappen

divider

Praktijk

De praktijklessen zijn het tweede gedeelte van de opleiding. Je zal in 3 fasen de gewenste rijvaardigheid aangeleerd worden. In de 1ste fase wordt de bediening van de auto aangeleerd. In de 2de fase zullen de bijzondere verrichtingen geleerd worden. In de 3d fase zal de leerling met het oog, bewust informatie moeten kunnen waarnemen, deze kunnen verwerken en daarop beslissingen moeten kunnen nemen.

Les 1 t/m 5

kennismaking auto/sturen/gas geven. kijkgedrag bij zijdelingse verplaatsingen. remmen. ontkoppelen/schakelen.

Les 6 t/m 15

rijden/invoegen/inhalen op de autosnelweg. kijkgedrag bij het naderen van kruisingen. recht achteruit rijden. achteruitrijden langs een bocht. keren d.m.v. steken en keren d.m.v. een halve draai. parkeren in file en parkeren in een parkeervak. berijden van verkeerspleinen en bijzondere weggedeelten.

Les 16 t/m 30

alles inoefenen totdat kennis, vaardigheid, inzicht, routine en automatisme aanwezig is, waarbij een proefexamen als graadmeter zal fungeren.

praktijkles-tom-tom-final

praktijkles-stuur-final

divider

praktijkles-modules

Les modules

Voor de belangrijkste onderdelen van je rijopleiding hebben wij lesmodules ontwikkeld. Als klant van verkeersschool Yello kun je in “Mijn Yello” alle lesmodules op je gemak nalezen en jezelf voorbereiden op je volgende rijles. Klik hier om een voorbeeldmodule te bekijken.

divider